Drempelhulp

Drempelhulpen & oprijhellingen

Wanneer u minder mobiel bent - en daardoor gebruik maakt van een rollator, (elektrische) rolstoel, of scootmobiel - kan het lastig zijn om drempels of andere hoogteverschillen te overbruggen.

IkBlijfThuis.be heeft een groot assortiment drempelhulpen, dorpelbruggen en oprijhellingen om u hierbij te helpen. Wij kunnen de drempelhulpen bij u thuis komen installeren wanneer het u past.

Beweeg met uw muisaanwijzer over afbeeldingen om meer informatie te krijgen.

Drempelhulpen voor bij u thuis

Zijn er bij u thuis één of meerdere drempels die wat moeilijk te overbruggen zijn met uw mobiliteitshulpmiddel? Contacteer ons dan snel voor de plaatsing van een drempelhulp en vermijd ongelukken! Elk huis is anders, dus we werken telkens een oplossing op maat uit.

Aluminium drempelhulp om hoogteverschillen van 3 tot 7 cm te overbruggen. De standaardversie kan een gwicht tot 250 kg dragen.
Deze aluminium drempelhulp is ideaal voor gebruik bij schuiframen of terrassen. Voor overbruggingen van 5 tot 15 cm.

Aluminium drempelhulpen of oprijhellingen zijn snel en eenvoudig te plaatsen. Ze kunnen zowel buiten als binnen gebruikt worden, en zijn voorzien van een antislip 'traanpatroon'. Deze drempelhulpen kunnen makkelijk verlegd worden.

Indien u een groot hoogteverschil moet overbruggen, raden we het gebruik van een aluminium drempelhulp af, deze kunnen dan immers wegglijden.

Rubberen drempelhulpen

Rubberen drempelhulpen schuiven minder makkelijk dan aluminium drempelhulpen. Bovendien kunnen we deze ook nog eens met siliconen vastmaken, indien u dat wenst. Ze zijn ook aangenamer om over te rijden en kunnen zowel binnens- als buitenshuis gebruikt worden. Als u kiest voor een rubberen drempel, kiezen (of snijden) we er één op maat.

Rubberen drempelhulp om hoogtes van 4 mm tot 10 cm te overbruggen.
Stevige rubberen drempelhulp met afgeronde hoeken die een gewicht tot 1000 kg kan dragen!
Aluminium indoor drempelhulp in aluminiumkleur of houtprint.

Drempelbruggen binnenshuis

Om kleine drempels binnenshuis te overbruggen, kunt u ook kiezen uit stijlvollere drempelhulpen en dorpelbruggen. Deze drempelhulpen zijn niet geschikt voor buitengebruik, maar hebben wel antislipgroeven.

Aluminium drempelhulp - donkerbrons
Drempelhulp met houtmotief, enkel voor gebruik binnenshuis.

Oprijhellingen op maat in multiplex

Is er bij u thuis een hoogteverschil groter dan 10 cm te overbruggen? Of is een standaard aluminium of rubberen drempelhulp niet mogelijk door een nauwe gang of bocht? Dan werken we een oplossing volledig op maat uit in stevig multiplex. We werken de oprijhelling af met een rubberen antisliplaag. Dit is de goedkoopste en snelste oplossing om moeilijke of hoge drempels te overbruggen.

Modulaire aluminium oprijhelling om grote hoogteverschillen te overbruggen.

Oprijhelling op maat in aluminium

Kiest u liever voor een iets stijlvollere oplossing om een groot hoogteverschil te overbruggen? Dan kunt u kiezen om een aluminium oprijhelling aan te leggen. Het aluminium werd geanodiseerd en kan alle weerstomstandigheden aan.

Oprijhelling op maat uit geanodiseerd aluminium dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Door de groeven zelfs bij ijzelvorming veilig te gebruiken!

Installatie bij u thuis

Een standaard rubberen drempelhulp op maat kan heel snel bij u thuis worden geïnstalleerd. Hiernaast op de kaart kunt u de installatiekosten terugvinden. Vervoer, werkuren, verbruiks-materiaal en btw zijn in de prijs inbegrepen. Enkel de prijs van de (rubberen) drempelhulp komt er nog bovenop (deze prijs is afhankelijk van het te overbruggen hoogteverschil).

Neem contact met ons op voor meer info rond oprijhellingen op maat voor grotere hoogtes.

Contacteer ons voor meer info of een offerte:

Mobiele oprijplaten en oprijgoten

Met een mobiele oprijplaat of oprijgoten kunt u flexibel heel wat hoogteverschillen overbruggen. Vooral bestemd voor gebruikers van rollators, (elektrische) rolstoelen en scootmobielen. Oprijgoten gebruikt u steeds per paar. Ze zijn allemaal uitschuifbaar of opklapbaar. Onze oprijplaten bestaan uit één stuk en vele zijn opvouwbaar. U kunt ze gebruiken om uw (elektrische) rolstoel of scootmobiel makkelijk in en uit de wagen te laden. (Ook te gebruiken om op de bus of trein te stappen of om drempels onderweg te overbruggen.)

Beweeg met uw muiscursor over afbeeldingen om meer informatie te laten zien.

Aluminium oprijplaat met opstaande randen om te voorkomen dat u van de plaat rijdt. Kan zowel gebruikt worden om drempels te overbruggen of om uw rolstoel of scootmobiel in de koffer van uw (lage) auto te laden.
Deze aluminium drempelhulp heeft een handvat en is daardoor heel makkelijk te verleggen. De afgeronde zijden maken deze aluminium plaat ideaal om te gebruiken als drempelhulp (voor drempels tot 15 cm).

Mobiele aluminium oprijhellingen zijn snel en eenvoudig te plaatsen. Ze bestaan uit één stuk en zijn vooral bedoeld om ergens tijdelijk een drempel te overbruggen. U kunt ze bijvoorbeeld gebruiken wanneer u een huisje huurt om op vakantie te gaan. Ze kunnen zowel buiten als binnen gebruikt worden, en zijn voorzien van een antislip 'traanpatroon' (en soms een handvat).

Opvouwbare aluminium oprijplaten

Deze aluminium oprijplaat kunt u oprollen zodra u de zijkanten heeft verwijderd. Zeer makkelijk om mee te nemen. Voor overbruggingen tot 20 cm. Maximum draagvermogen: 227 kg.
Lichte en ultrasterke oprijplaat, vouwbaar in de lengte. Met een blauwe antisliplaag en veiligheidsmarkeringen aan de uiteinden. Beschikbaar in verschillende lengtes (tot 2 meter).

Een oprijplaat kunt u gebruiken om uw rolstoel of scootmobiel in en uit de wagen te laden, of om een ander groot hoogte-verschil te overbruggen. Ze zijn opvouwbaar of oprolbaar, en dus makkelijk in de auto te bewaren.

Deze plaat bestaat uit 2 stukken die elk opvouwbaar zijn. Afgewerkt met een antisliplaag. Voorzien van hendels om ze makkelijk mee te kunnen nemen.
Deze lichtgewicht oprijhelling heeft een speciale composietsamenstelling. Over de langte samenklapbaar. De kleinste versie (70 cm lang) weegt slechts 3,5 kg, en kan makkelijk in een rolstoeltas worden meegenomen. Draagvermogen: 300 kg.

Aluminium oprijgoten

Oprijgoten zijn steeds uitschuifbaar of open te vouwen.
Aluminium oprijgoten gebruikt u per paar. Ze zijn steeds voorzien van handvaten om ze makkelijk mee te kunnen nemen. Meestal zijn ze ook voorzien van een opbergtas.
Oprijgoten maken het makkelijk om uw rolstoel in of uit uw wagen te laden. Doordat ze makkelijk mee te nemen zijn, kunt u ze ook gebruiken om andere hoogtevershillen te overbruggen, zoals bijvoorbeeld bij het opstappen van een trein.

Aluminium oprijgoten gebruikt u vooral om rolstoelen in en uit uw wagen te rijden, of om andere hoogteverschillen te overbruggen. Ze zijn ineenschuifbaar of opklapbaar. Ze wegen in het algemeen minder dan oprijplaten, en zijn dus makkelijker mee te nemen. Let op bij gebruik met scootmobielen: de randen van de oprijgoten zijn soms te hoog voor de relatief kleine wielen van scootmobielen.

Wanneer opgevouwen, passen deze oprijgoten juist in een rolstoeltas. U kunt ze dus ook onderweg gebruiken om drempels te overbruggen.
Deze oprijgoten zijn uitermate geschikt om eender welk mobiliteitshulpmiddel in of uit de wagen te rijden.

Een relatief nieuw ontwerp. Deze oprijgoten zonder binnenrand combineren de beste eigenschappen van opvouwbare oprijplaten en oprijgoten. U klapt ze uit en legt ze naast elkaar, om ze te gebruiken als een oprijplaat. Aangezien er geen randen in het midden zijn, kunt u deze oprijgoten ook veilig gebruiken met scootmobielen.

De Scooter Car Ramp van Mobimed is een ander type van oprijgoten zonder binnenrand. U kunt kiezen voor een systeem met 2 of met 3 oprijgoten.

Oprijgoten zonder binnenrand

Oprijplaten of -goten om aan uw auto te bevestigen

Als u vaak op stap gaat met de auto om dan ter plaatse uw scootmobiel of elektrische rolstoel te gebruiken, dan kan het handig zijn om een oprijsysteem aan uw wagen te installeren. Zo kunt u uw scootmobiel of elektrische rolstoel makkelijk en snel in- of uitladen. Keuze uit verschillende oprijplaten en oprijgoten.

Ook eigenaars van (professionele) handicars kunnen bij ons terecht voor de installatie van een oprijsysteem.

Oprijgoten kunnen op maat gemaakt worden voor uw auto.
De oprijgoten handmatig uitklappen is zeer eenvoudig en duurt slechts enkele seconden.
U kunt kiezen voor een mechanische oprijplaat (met vering) of eentje met een elektromotor.
Deze plaat heeft een stevige honinggraatstructuur, en weegt minder dan een massieve plaat.